I. ročník - 8.5.2013

BIKERS GROUP - MEXICKÁ JÍZDA - SINCE 2013
Přejít na obsah

I. ročník - 8.5.2013

Mexická Jízda
Published v Mexická Jízda · 21 Květen 2013
Příprava prvního ročníku byla náročnější v tom, že jsme vůbec netušili, jak se k tomu postavit, aby vše klaplo. Snahou bylo uspořádat smysluplnou a bezproblémovou jízdu pro početnější skupinu motorek, s čímž nikdo neměl extra zkušenosti. Proto se začalo odpovědně pracovat už začátkem dubna. Trasa byla zvolena podél hranice jak Rakouskem, tak i po české straně. Datum byl náhodně vybrán na 8. května, protože to byl den volna o státním svátku a navíc středa, což předpokládalo skutečnost, že málokdo vyrazí někam dál od domova. Na druhou stranu jsme zapomněli, že mnozí, kteří pracují v zahraničí, nebudou mít možnost se zúčastnit.
 
Přesto se sjelo na slavonickém náměstí 34 motorek. S počtem jsme byli spokojeni a existoval asi málo kdo, kdo by to očekával. Po organizačních informacích jsme vyrazili přes hraniční přechod do Rakouska. Cesta vedla přes Dobersberg a Raabs/Th. k místu se sochou anděla na motocyklu, u kterého se každoročně konají žehnání motocyklů před sezonou. Odtud jsme pokračovali na malou pauzu k hradu Hardegg a dále přes Retz do Znojma.
 Oběd byl zajištěn v country restauraci pod vranovským hradem na náměstí. Výhoda byla, že jsme měli domluvené parkování v uzavřeném komplexu místní knihovny a motorky tedy byly zajištěny. Po obědě vedla trasa dále přes Corštejn a Bítov zpět do Slavonic. Počasí vyšlo nádherně a nezbylo, než se těšit na další výlety. Závěrem bylo stanoveno, že budeme v tradici pokračovat. Vzhledem ke státnímu svátku bude akce organizována vždy ve stejný termín, s možností přidání termínu podzimního. Prostě super den.







Návrat na obsah