III. ročník - 8.5.2014

BIKERS GROUP - MEXICKÁ JÍZDA - SINCE 2013
Přejít na obsah

III. ročník - 8.5.2014

Mexická Jízda
Published v Mexická Jízda · 8 Květen 2014
Naše třetí putování proběhlo opět ve státní svátek osmého května 2014. Krátké video můžete zhlédnout na youtube.com pod názvem „Slavonická vyjížďka 8.5.2014“. Tentokrát volba připadla zase na trasu částečně Rakouskem a Českou republikou.
Na slavonickém náměstí, které se začíná stávat tradičně začátkem všech jízd, se sjelo 64 motorek. Zatím nejvíce. V klidu jsme vypili kávu a vydali se přes hraniční přechod do Rakouska. V Dobersbergu jsme tentokrát odbočili doprava a přes Kauzen a Haidenreichstein si jeli udělat opravdu krátkou přestávku do Weitry. Odměnou nám byl nádherný pohled na zámek, který se tyčil přímo nad námi. Po pauze jsme pokračovali v cestě do Nových Hradů. Nejeli jsme ovšem po nejkratší spojnici, ale vychutnali si nádherné výhledy z okolních kopců podél hranice.
Nové Hrady jsme pouze projeli, protože oběd jsme měli objednaný v restauraci poblíž tohoto města. Hrůza. Ani nebudu psát ve které, protože si nezaslouží zveřejnit své jméno. Anebo ano, ať víte, kam nejezdit. U nás je restaurace a penzion Kamínek na BLACK listu. Oběd pro asi 70 lidí trval 3 hodiny. Neochotný a nepřipravený personál včetně provozního. Ale to už se vše mohlo změnit.
Protože mnoho z účastníků už nechtělo čekat, postupně individuálně odjížděli. Nakonec jsme přece jen v početnější skupině pokračovali přes Suchdol nad Lužnicí a Chlum u Třeboně do Staňkova k Sumečkovi na krátkou přestávku, abychom se do Slavonic vrátili přes Lásenici a Novou Bystřici.
Můžeme celkově hodnotit, že vše dopadlo OK a kromě problémů s obědem, což bylo určitě poučení, se celý den obešel bez závažnějších událostí.





Návrat na obsah