II. ročník - 14.9.2013

BIKERS GROUP - MEXICKÁ JÍZDA - SINCE 2013
Přejít na obsah

II. ročník - 14.9.2013

Mexická Jízda
Published v Mexická Jízda · 14 Září 2013
Druhá Slavonická vyjížďka se uskutečnila v sobotu 14. září 2013. Cílem byl tentokrát zvolen hrad Sádek u Třebíče. Bylo to poprvé, kdy jsme na toto místo zavítali a později se stalo častým cílem nejen skupin, ale i samostatných výletů.
Na náměstí ve Slavonicích se nás sjelo tentokrát devatenáct motorek. Kromě motorkářů z okolí se zapojili v tomto roce i známí z druhé strany hranice, tedy z Rakouska. Vyrazili jsme za mírného mrholení směr Jemnice, Moravské Budějovice do Jaroměřic nad Rokytnou, kde konečně přestalo pršet. Dále přes Třebíč na Vinařství Sádek u stejnojmenného hradu. Z této cesty bylo natočeno i první video, které můžete najít na youtube pod názvem Motovýlet 14.9.2013.
Na Sádku nás čekal oběd a nakoupení nějakého toho burčáku, což bylo pro další pokračování cesty oříškem, jak se ukázalo později. Přesto jsme to riskli a pokračovali směrem na Telč. Na kasárenské křižovatce jsme odbočili na Jihlavu a dostali se přes Stonařov do Třeště a Hodic, kde jsme udělali přestávku. Tady se stala ta nehoda s burčákem. Jeden rakouský kolega, který neměl patrně zkušenosti s převozem „živé vody“, se jal povolit petku tak srdnatě, že mu v láhvi zůstalo trochu nad půlku obsahu.
Zapomněl jsem poznamenat, že teď už jsme jeli za nádherného počasí a se sluncem. Zbytek cesty se ještě nesl v duchu prohlídky českorudoleckého zámku. No prostě další fajn den.




Návrat na obsah